Kurs-pause i Datsja

En nødvendig pause i kursvirksomheten til Datsja

En nødvendig pause i kursvirksomheten til Datsja

På grunn av korona situasjonen, blir det ingen vårkurs i beredskapshagen dette året. Men Datsja som blogg og prosjekt stopper ikke opp. Dette skjer i sommer:

Sånn er det

Vi måtte avlyse et fullt podekurs dager før det skulle avholdes i mars, og ser nå at det ikke lar seg gjennomføre med kurs på denne siden av sommeren. Vårkurset faller derfor ut.

Vi vurderte en stund en form for webinar - som et alternativ - men i og med at jeg jobber i kriminalomsorgen, og vi der er pålagt å legge ned alle bierverv som på noen måte kan komme i konflikt med det å på kort varsel kunne være tilgjengelig for fengselet under epidemien, må alt som innebærer faste avtaler settes på vent. Alle tidfestede avtaler knyttet til Datsja blir derfor skrinlagt frem til nye instrukser foreligger fra kriminalomsorgen.

Dette fortsetter vi med

Vi har fått praktisk hjelp og kan derfor fortsette arbeidet med ulike dyrkingsteknikker i beredskapshagen her hjemme, jeg kan skrive på bloggen i ledige stunder, vi fortsetter å utvikle fjellprosjektet med oppformering av rene startkulturer av den tørråte resistente Sarpo Mira poteten, virus renset hvitløk og sjalottløk, pakker og sender ut beredskapsfrø i ledige stunder og vi tenker fremover. Vår opplevelse er at det vi driver med i Datsja er viktig og det er selvfølgelig på mange måter et paradoks å ikke kunne være enda mer til stede i en situasjon som innbyr til aktiv tenkning rundt kjøkkenhagedrift og husholdningsberedskap. Men sånn er det.

Korona kan korrigere samfunnet

Det vi nå opplever, gjennom korona krisen, vil i første omgang neppe påvirke matvaretilgangen i Norge - selv om prisene blir noe høyere. Det er andre land som vil merke dette mer enn oss. Men situasjonen kom uventet på oss og det er tydelig at både befolkningen generelt og det politiske Norge, har fått en oppvekker. Beredskap kommer til å bli et mer diskutert tema rundt kjøkkenbord, i avisspalter og på stortinget i tiden fremover. Her kan vi alle, i våre egne miljøer, bidra med en stemme inn i samtalene.

For mange blir situasjonen rundt korona epidemien i seg selv, en god innføring i grunnleggende beredskaps tanker. Da er mye allerede oppnådd.

Gartner Anders Nordrum