Septembertilbud på beredskapsfrø

Beredskapshagen er en frøpakke bestående av et bredt utvalg vanlige grønnsaker beregnet for norske forhold, spesialpakket for nedfrysing og langtidslagring. Altså for å kunne ha et frølager parat i egen fryser om matvaresituasjonen i fremtiden skulle endre seg og en noe større egenproduksjon av mat igjen blir viktig.

Beredskapshagen fra Datsja inneholder i alt 38 frøposer klare for nedfrysing

Beredskapshagen fra Datsja inneholder i alt 38 frøposer klare for nedfrysing

Innhold

I pakken finner du til sammen 19 grønnsakslag + 300 gr såkorn av den robuste kornsorten svedjerug. Frøpakken er dimensjonert for en minimum 200m2 kjøkkenhage for 2 år - altså til sammen minimum 400m2 kjøkkenhage. Frøutvalget tar utgangspunkt utvalget du finner i i forskriften om beredskapslagring av grønnsaksfrø for nordområdene https://lovdata.no/dokument/LF/forskrift/1976-11-30-3006 og er utvalgt i samarbeid med noen av Norges fremste veiledere på grønnsaksorter i frøfirmaet NORGRO. Dette er frø med god kvalitet og de er ikke beiset.

Hver årspakning inneholder (pakken inneholder to års forbruk):

5000 stk gulrot Nominator
1 gr bladsalat New red fire
1 gr kruspersille Wega
2 gr dill Ella
200 stk brytsukkerert Cascadia
1500 stk reddik Rudolf
40 stk tomat Matina (hos oss er den lik Blody butcher)
20 stk slangeagurk Deltastar
10 stk squash Tosca

500 stk rødbete Carillion
450 stk kålrot Vige
150 stk nepe Målselvnepe
100 stk hvitkål (hodekål) Junior
50 stk blomkål Barcelona
50 stk knutekål Konan
25 stk grønnkål Oldenbor
50 stk brokkoli Malibu
200 stk purre Lancelot

I tillegg er det lagt inn 50 stk bondebønner Wietkim Manita og 300 gr Svedjerug

1 frøeske fra Datsja inneholder i alt en dyrkingsveileder og 38 frøposer

Svedjerug hos Odd og Aagot Kvakestad ved st.Hans tider 800 mot i Valdres

Svedjerug hos Odd og Aagot Kvakestad ved st.Hans tider 800 mot i Valdres

Pakken inneholder også et veiledningshefte om hvordan du best kan dyrke opp og gjøre om en plen eller et annet grøntareal til produktiv kjøkkenhage og hvordan du kan skaffe nok næring, bekjempe sykdom, skadedyr og hvordan du best kan lagre grønnsakene. Heftet er skrevet av gartner Anders Nordrum

I Datsjas beredskapshage på 200m2 henter vi ut omlag 1000 kg grønnsaker årlig - kun med gress dekke og brenneslevann som gjødsling. Derfor mener vi alle plener har et potensiale for matvareproduksjon av betydning.

I Datsjas beredskapshage på 200m2 henter vi ut omlag 1000 kg grønnsaker årlig - kun med gress dekke og brenneslevann som gjødsling. Derfor mener vi alle plener har et potensiale for matvareproduksjon av betydning.

Vi har igjen et begrenset parti av beredskapsfrø som skal selges i løpet av september. Frøene er lagret i kjøleskap og har topp kvalitet. Vanlig pris på pakken er 2200,- tilbudet er på 1990,- . Ekspedisjon kommer i tillegg. Det er kun de få på lageret som går ut til nedsatt pris.

Bestilling gjøres på mail til post@datsja.no.

Gartner Anders Nordrum