Russisk metode: Maksimal potetavling på minimal plass

8BE467C1-5D04-418B-916C-A19D42F61170.jpeg

Jana Sandvik Brinch heter den norsk-russiske bloggeren bak Hagebonden - en blogg det er vel verdt å følge for alle som leter etter skatter fra den Østeuropeiske kjøkkenhagekulturen. I denne artikkelen deler hun erfaringer med en gammel dyrkingsteknikk som har mye til felles med å dyrke poteter i stamp, men som samtidig spiller på plantefysiologiske muligheter vi kanskje ikke har tenkt så mye på.

Artikkelen om metoden i småskala

https://www.hagebonden.no/2020/10/08/optimalisering-av-potetdyrking-i-en-liten-hage/

Artikkelen om metoden i storskala

https://www.hagebonden.no/2020/10/18/pjotr-balabanovs-metode-for-optimal-potetavling/?fbclid=IwAR34gnDAauAqkWEk9utAZNI_r7gDkQ-dw16PF9m9m2O_xxyJ1FNvAP0hILc

En russisk erfaring på YouTube

Jana Sandvik viser til egen erfaringer i artikkelen, men legger samtidig ved en You Tube lenke fra en russisk datsja. https://www.youtube.com/watch?v=l5nZRW0xwSE Her får vi visualisert noe av det Jane skriver om. Den som lager filmen, løfter samtidig frem den tørråte sterke potetsorter Sarpo Mira. Den samme sorten som vi i Datsja oppformerer og selger som sertifisert startkultur og som vi mener kan bli viktig i beredskapshager om vi skulle oppleve et større behov for egenprodusert mat.

Jana er ikke på Facebook så kommunikasjon med henne må skje på bloggen Hagebonden.

Gartner Anders Nordrum