Et hvileskjær for Datsja

1BD2B6F0-18F9-4A86-824C-7E6FD6E9D09F_1_105_c.jpeg

Vi kommer snart tilbake, selv om aktiviteten på både bloggen Datsja og Facebooksiden har vært lav det siste halve året og fraværende de siste ukene. Men det skjer noe .

Sånn er livet

Med en litt mer urolig verden burde vi i Datsja vært mer aktive enn noen gang, men livet er uforutsigbart, og nå måtte vi stoppe litt opp igjen. Ingen ting alvorlig, men er for tiden sykmeldt på ubestemt tid. Det betyr i praksis at for eksempel en artikkel om vår erfaring i Valdres med dyrking av sukkerroer og koking av egen sirup i et beredskapsperspektiv og mange flere temaer må vente litt, før de kommer ut av hodet og ned på tastaturet.

Men

Noe skjer. Vi er flere her i huset, og utsending av startkulturer med den tørråtesterke potetsorten Sarpo Mira, kan bestilles og sende ut i høst mens det fortsatt er mildt. Ja, vi er faktisk glade for å få sendt ut flest mulig pakker nå. Situasjonen gjør at pakking av nye Beredskapsfrø først kommer etter jul, men du kan bestille. Maria, vår eldste datter, som i vår ble ferdig med sin doktorgrad i russisk språk, har siden august jobbet på fulltid med å skrive boka om Beredskapshagen. Maria har bodd 5 år i Russland, er svært engasjert i det vi driver med. Det var hun som i sin tid tok oss med inn i den fantastiske selvforsynings- og kjøkkenhagekulturen i Russland og som dermed gjorde at Datsja og det vi driver med, ble virkelighet. Ifølge forlaget skal den ut i bokhandlene i mars.

Ønsker du å bestille startkulturer av Sarpo Mira eller sette deg på venteliste for Beredskapsfrø etter jul, kontakter du Barbro på post@datsja.no.

Gartner Anders Nordrum