Lær å pode dine egne frukttrær

Lørdag 17 mars holder vi dagskurs i poding av frukttrær for nybegynnere her på Leira i Valdres. Kurset krever ingen forkunnskaper eller eget utstyr, men du reiser hjem med nye ferdigheter, litt enkelt utstyr og 3 små epletrær du selv har podet.

Å kunne pode gir oss blant annet mulighet til å få inn de sortene vi vil ha i hagen.

Å kunne pode gir oss blant annet mulighet til å få inn de sortene vi vil ha i hagen.

Poding er transplantasjon av vev (kvist) fra en plante til en annen (rot) og gjør det mulig å lage mange trær av en og samme sort, - eller vi kan pode om et gammelt tre til en eller flere nye sorter.

Skjære teknikk krever mye øving, men alle får det til

Skjære teknikk krever mye øving, men alle får det til

Som hobby er poding spennende og utfordrende.  Samtidig ser vi at det er en nyttig kunnskap å spre, slik at nye trær kan lages eller gamle trær ompodes. I vårt perspektiv er dette en god ferdighet å ha med seg, og som kan komme til nytte både i egen hage og i utmark.

Det synes godt i blomstring eller på moden frukt når et tre er podet inn med en eller fler andre sorter.

Det synes godt i blomstring eller på moden frukt når et tre er podet inn med en eller fler andre sorter.

Innhold

Litt om podingens historie, hva kan podes på hva (pære på rogn osv), slik lager du egne grunnstammer, podeteknikker, skjæreøvelser (mengdetrening), poding, stell av podingene i vinduskarmen, oppbygging og forming av et nytt tre.

Kurset starter kl 10.00 og er ferdig senest 16.00. Kaffe ved ankomst og lunsj ca kl 13.

Ønsker du overnatting fra fredag til lørdag eller til søndag, finner du hotell på Fagernes, men vi kan også ta imot noen her hjemme. For overnatting hjemme hos oss, med oppredd seng/madrass og enkel frokost, koster det 250,- pr pers.

Kursholder er meg, Anders Nordrum. Poding var det som for alvor vekket min interesse for gartnerfaget i barndommen og har hele tiden siden vært en stor lidenskap. Gjennom over 30 år har jeg holdt podekurs for gartnerelever og hageinteresserte, og ser at alle kan lære kunsten.

Er du interessert i kurset, ta kontakt på mail på post@datsja.no

Endelig påmelding blir bekreftet når kursavgiften er betalt.

Pris på dagskurs inkludert mat, grunnstammer og materiell:  kr 1000,-

Maks 15 deltakere.

 

 

 

Gartner Anders Nordrum